Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 guests και κανένα μέλος

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου συνδιοργάνωσε με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου την θεατρική και μουσικοχορευτική εκδήλωση «Καλωσόρισμα του νέου χρόνου στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο».


Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή παράστασης Καραγκιόζη. Την σκυτάλη στη συνέχεια πήραν οι μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου Λογκανίκου με Τοπικά και Μοραΐτικα κάλαντα και ακολούθησε η απαγγελία καλάντων από όλη την Ελλάδα αλλά και χορευτικά δρώμενα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που απαρτίζουν το τμήμα παραδοσιακών χορών. Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Βασιλόπιτας του Συλλόγου, με μεγάλο βραβείο από την εύρεση του φλουριού, το οποίο πρόσφερε η οικογένεια του κ.Ηλία Δημάκη. Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική με ρεμπέτικά, λαϊκά αλλά και δημοτικά τραγούδια από το συγκρότημα του κ. Γεώργιου Κόκκορη.


Η κακοκαιρία δεν εμπόδισε την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου. Από τα μέλη του Συλλόγου εκτός από βασιλόπιτα, προσφέρθηκε φασολάδα, τραχανάς και τοπικά εδέσματα της περιοχής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα.


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους κατοίκους της περιοχής για τη μεγάλη τους συμμετοχή στην εκδήλωση καθώς και στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου
Νικόλαος Ανεμουδουριώτης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.