Συλλογή ΑΕΛ

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 guests και κανένα μέλος

Επίσημη έδρα της ομάδας από τo έτος 1995 μέχρι και σήμερα είναι το Αθλητικό Κέντρο Λογκανίκου, το οποίο υπάγεται στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Διαμερίσματος Λογκανίκου του Δήμου Πελλάνας.

Το γήπεδο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Σπάρτης-Μεγαλόπολης, στη νότια άκρη του χωριού, κάτω από την κορυφή του Αϊ-Λια, με φόντο το καταπράσινο τοπίο του βουνού.

Από την ίδρυσή της, το 1984, η Α.Ε.Λ. δεν είχε δική της έδρα και περιφερόταν σαν «τσιγγάνος» στα γειτονικά χωριά για να προετοιμαστεί και να δώσει τους αγώνες της. Το τότε Δ.Σ. εκτιμώντας την ανάγκη εξασφάλισης γηπέδου για την άθληση και διεξαγωγή των αγώνων του σωματείου, συγκρότησε Επιτροπή με σκοπό την ανεύρεση και υπόδειξη κατάλληλων χώρων για τη δημιουργία γηπέδου. Όμως η Επιτροπή όσο κι αν αναζήτησε τον κατάλληλο χώρο για τη δημιουργία γηπέδου, δεν κατάφερε να έχει αποτέλεσμα. Και ενώ σχεδόν χανόταν κάθε ελπίδα για ανεύρεση του χώρου, ήρθε σαν από μηχανής Θεός, ο μεγάλος μας ευεργέτης, ο κ. Κων/νος Παπαδόγιαννης, ο οποίος δώρισε στην κοινότητα Λογκανίκου ολόκληρο το κτήμα του ( 8 περίπου στρέμματα) , για κάθε αθλητικό σκοπό . Η μεγάλη του δωρεά έγινε στη μνήμη της νύφης του, η οποία έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.


Η ΑΕΛ το 2011 στο γήπεδο Λογκανίκου

Η ελπίδα δεν είχε χαθεί, το μεγάλο όνειρο ολόκληρων δεκαετιών για τα παιδιά και τους νέους του χωριού - η απόκτηση γηπέδου- άρχιζε να γίνεται πραγματικότητα.

Η τότε Κοινοτική Αρχή με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημάκη Ηλία αποδέχτηκε τη δωρεά και ξεκίνησε τη διαμόρφωση του χώρου τον Ιούνιο του 1986 με το ποσό των (300.000) δραχμών.

Η Α.Ε.Λ. από την πλευρά της με έρανο τον οποίο διενήργησε συγκέντρωσε το ποσό των (217.000) δρχ., το οποίο και παραχώρησε προς ενίσχυση του έργου. Επιπλέον έτυχε δωρεάς (300.000) δρχ. από τον κ. Δ. Περιβολιώτη, για τoν ίδιο σκοπό .

Στη συνέχεια μετά την από κοινού επίσκεψή μας (Κοινότητας και Συλλόγου) στο Νομάρχη, η προσπάθειά μας ενισχύθηκε οικονομικά με δεύτερο και τρίτο (300άρι) και επιπλέον έτυχε και της παραχώρησης της νομαρχιακής μπουλντόζας προς συνέχιση του έργου.

Το μέγεθος του έργου όμως ήταν τεράστιο, καθόσον ο αρχικός επίπεδος χώρος ήταν πολύ μικρός και προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις κατόψεως (100*50) έπρεπε να κατεβεί η στάθμη του εδάφους κατά 4,00 μ. περίπου . Τα πρώτα χρήματα γρήγορα ξοδεύτηκαν, γιαυτό και ζητήσαμε την οικονομική ενίσχυση της Γ.Γ.Α., η οποία και ανταποκρίθηκε επιχορηγούσα το έργο με το ποσό του (1.000.000) δρχ.. Και πάλι όμως τα χρήματα αυτά δε φτάνουν. Έτσι οι εργασίες θα σταματήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου και πάλι ξεκινήσουν το 1991 με χρήματα που έχει αποθεματικό η Α.Ε.Λ. .

Τα χρήματα που διατέθηκαν από το σωματείο μας για το έτος 1991, ανήλθαν στο ποσό των (1.573.150) δραχμών. Το έργο όμως και πάλι δεν ολοκληρώνεται αν και είχε μπει στην τελική ευθεία. Θα χρειαστεί στη συνέχεια να ενταχτεί στα Προγράμματα LEANTER από την Κοινότητα Λογκανίκου, , με ίδια συμμετοχή της (2.500.000) περίπου δραχμών, επί προεδρίας Παναγιωτόπουλου Παναγιώτη, όπως επίσης με συμμετοχή και της Α.Ε.Λ. με το ποσό των (500.000) δρχ. .

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το 1994 . Το γήπεδο θα πάρει τις διαστάσεις που απαιτούνταν, θα στρωθεί ο αγωνιστικός χώρος με τα κατάλληλα υλικά και θα περιφραχτεί. Επιπλέον θα κατασκευαστούν και τα αποδυτήρια χωρίς όμως να ολοκληρωθούν. Απέμειναν να γίνουν η υδραυλική εγκατάσταση, τα μπάνια, η τουαλέτα και η αποχέτευση.

Το υπόλοιπο των αποδυτηρίων θα αναγκαστεί για άλλη μια φορά να ολοκληρώσει το σωματείο πληρώνοντας αρχικά το ποσό των (770.000) δραχμών το 1996, χωρίς βεβαίως να έχουν ολοκληρωθεί τα μπάνια των διαιτητών και τα μπάνια των φιλοξενούμενων.

Ακόμη το σωματείο κατά το 1996 θα κατασκευάσει τα στέγαστρα στους πάγκους των ομάδων με το ποσό των (225.000) δραχμών. Το 1997 θα υλοποιήσει την υδροδότηση του γηπέδου και θα προβεί στο βάψιμο των αποδυτηρίων. Το 1999 θα πραγματοποιήσει την ηλεκτροδότηση των αποδυτηρίων καταβάλλοντας το ποσό των (172.000) δρχ..

Τα πέτρινα χρόνια ξεπεράστηκαν με την κατασκευή του γηπέδου στο Λογκανίκο. Ένα γήπεδο, το οποίο στέγασε την ομάδα μας, αγαπήθηκε από όλους τους Λογκανικιώτες και έγινε μια πολύ δυνατή για κάθε αντίπαλο έδρα.

Η ΑΕΛ στο γήπεδό της το 2013

Το όλο έργο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για το σωματείο μας αλλά και για το χωριό μας. Και αυτό γιατί η άλλοτε Κοινότητα Λογκανίκου και το σωματείο μας υπερέβαλαν εαυτούς και δαπάνησαν μεγάλα ποσά για την ολοκλήρωσή του, πράγμα το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των φίλων του αθλήματος στο νομό.

Ο αγωνιστικός χώρος έχει διαστάσεις 90Χ45 .

Στις προτεραιότητες της διοίκησης της Α.Ε.Λ. είναι:
1.Η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα αποδυτήρια.
2.Η κατασκευή κερκίδας δυτικά του γηπέδου προς την πλευρά του δρόμου.
3.Η κατασκευή αποθήκης για στέγαση του όποιου περιουσιακού υλικού διαθέτει το σωματείο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.