Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος

Με την υπ' αριθμ. 153/1983 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης αναγνωρίστηκε το 1983 η σύσταση του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία « ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ », το οποίο εδρεύει στο Λογκανίκο.

Ο Σύλλογος διοικείται από εφταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που ελέγχεται από τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή. Εκλέγονται στην τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου με θητεία δύο ετών. Οι πόροι του συλλόγου είναι τα δικαιώματα εγγραφής, οι συνδρομές και οι οικονομικές ενισχύσεις των μελών, καθώς και οι εισπράξεις από εκδηλώσεις, χορηγίες, κρατικές επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις, δωρεές, κληροδοσίες και κάθε άλλη νόμιμη επαύξηση της περιουσίας του.

Στις 14.07.2003 επαναδραστηριοποιήθηκε ο σύλλογος μετά από απουσία αρκετών ετών με την υπ` αριθμ. 205/2003 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης. Είχε γίνει πλέον επιτακτική η ανάγκη για ένα σύλλογο, ο οποίος θα συντόνιζε τις προσπάθειες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Λογκανίκου.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι σκοποί του συλλόγου είναι οι παρακάτω:
- Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής Λογκανίκου
- Η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων
- Η μελέτη των πολιτιστικών και κοινωνικών προβλημάτων του χωριού
- Η προώθηση λύσεων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτιστική, οικονομική, μορφωτική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξη του χωριού καθώς και
- Η υπεύθυνη τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα που αφορούν τα μέλη, το χωριό και την ευρύτερη περιοχή του.

Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν:
- Οι κάτοικοι του χωριού Λογκανίκος Λακωνίας και όσοι κατάγονται είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους είτε ο ένας από τους γονείς τους είτε οι σύζυγοί τους από το Λογκανίκο και εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και δηλώνουν ότι αποδέχονται τις διατάξεις του Καταστατικού και τις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Τα τέλη εγγραφής για τα μέλη είναι 20,00 Ευρώ. Η ετήσια εισφορά ανέρχεται στο ποσό των 30,00 Ευρώ.

 

Σελίδα στο Facebook & Επικοινωνία : Πολιτιστικος Συλλογος Λογκανικου

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.