Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 177 guests και κανένα μέλος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου 2014 η γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λογκανίκου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. 

Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου

Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεατρικά, ποιητικά και χορωδιακά δρώμενα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου. Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ.Λεωνίδα Σουχλέρη με θέμα:
α. «Η Γέννηση των θεών από την αρχαιότητα έως τους βυζαντινούς χρόνους. Η απεικόνιση της γέννησης του Χριστού μέσα από εικονογραφικά πρότυπα της αρχαίας ελληνικής τέχνης»
β. «Η καταγωγή των εθίμων της Πρωτοχρονιάς, το δέντρο και το καραβάκι των Χριστουγέννων και οι ρίζες του μύθου των καλικάντζαρων στην αρχαιότητα».

Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Λεωνίδας Σουχλέρης εξιστόρησε στους μαθητές το θαύμα της Γέννησης του Θεανθρώπου μέσα από την εικονογραφία της ελληνικής τέχνης ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν τα έθιμα του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια) αλλά και στοιχεία για την καταγωγή των εθίμων από την αρχαιότητα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου
Με την λήξη της ομιλίας προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα κεράσματα και τοπικά εδέσματα από τους γονείς και δώρα στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λογκανίκου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το Ν.Π.Π.Π του Δ.Σπάρτης και την οικογένεια της κα. Χρ.Παναγιωτοπούλου.
Στην εκδήλωση εκτός από τους κατοίκους του Λογκανίκου και των Βεργαδαίικων παρευρέθησαν, η Βουλευτής Λακωνίας κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δ.Σπάρτης κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Σκρουμπέλος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Λογκανίκου, Αγίου Κωνσταντίνου και Αγόριανης κ.κ. Γεώργιος Μάρκος, Αθανάσιος Αρβανίτης, και Δημήτριος Καφεντζής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ


Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους κ.κ.Τάκη Παναγιωτόπουλο, Πέγκυ Πλατανιώτη, Γεωργία Μητροπούλου, Νικόλαο Παπαλυμπέρη και στον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου κ.Πολυζώη Μπουζιάνη για την πολύπλευρη βοήθειά τους καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Λογκανίκος 29-12-2014


Η Προσωρινή
διοικούσα επιτροπή του Πολιτιστικού και
Εξωραϊστικού Σύλλογος Λογκανίκου.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.