Νέα

Αρχείο Δημητρίου Σωτηρόπουλου
Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017
Thumbnail Λαμβάνοντας αυτό το εξαιρετικό αρχείο από τον κ.Δημήτριο Σωτηρόπουλο με θαυμάσιες οικογενειακές φωτογραφίες που ξεκινούν το ταξίδι του χρόνου από τον προπάππου του Αθανάσιο, την προγιαγιά του...

Συλλογή Χωριού

Διαφημίσεις

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Ο Σύλλογος Λογκανικιωτών Σπάρτης «Η Βελεμίνα» σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00 μμ. στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης  «Γεώργιος Περδικλώνης» (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου)  στην ημερίδα με θέμα:

«Η ιστορική οικογένεια των Αντωνόπουλων της Αργολίδος και ο τόπος καταγωγής τους, ο βυζαντινό οικισμός της Κοτίτσας στην Βορειοδυτική Λακεδαίμονα».

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ο δημόσιος βίος του Μιχαήλ Γ. Αντωνόπουλου (1829-1890)» (Εκδόσεις Τσουκάτου)  από τον συγγραφέα κ. Ανδρέα Α. Αντωνόπουλο, διδάκτορα της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Της παρουσίασης του βιβλίου, θα προηγηθεί η διάλεξη του αρχαιολόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη με τίτλο: «Ο οικισμός και οι οικογένειες της Κοτίτσας  από τον 15ο αιώνα έως και την επανάσταση του 1821».

Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Πέπη Γαβαλά,  Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λακωνίας  και Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.