Συλλογή Yesterday

Διαφημίσεις

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λίγο πριν από την εικόνα ο λόγος, η ιστορία, η αίσθηση, η ποίηση.

Αυτή την αίσθηση σας καλώ να μοιραστούμε μέσα από φωτογραφίες (φυλαγμένες σαν ιερά κειμήλια), που κατάφερα να συλλέξω από συγγενείς και φίλους και άλλους συγχωριανούς.( Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παραχώρησή τους )

"Οι μνήμες δεν πρέπει να χάνονται και δε χάνονται όταν φροντίζουμε να τις διατηρούμε"

Έκατσα και δούλεψα αυτές τις φωτογραφίες, τις ετοίμασα και σας παρουσιάζω τις πιο χαρακτηριστικές, σ` ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, σ` ένα ταξίδι επιστροφής στις μνήμες που όλοι έχουμε.

Αυτές εδώ οι φωτογραφίες θα έμεναν σκόρπιες, καταχωνιασμένες σε κάποια συρτάρια ή το πολύ τακτοποιημένες σε κάποια άλμπουμ, ενθύμια οικογενειακά και μόνο.

Σκοπός μου ήταν να βγουν στο φως της δημοσιότητας, να πάρουν διάσταση ιστορική, να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι, πρόσωπα και καταστάσεις από τα παλιά.

Αγαπημένα πρόσωπα : οι παππούδες και οι γιαγιάδες, ο πατέρας, η μητέρα, φίλοι και συγγενείς, σε κάποιες από τις φάσεις της ζωής τους θα περάσουν μπροστά από τα μάτια μας.

Μια πανδαισία φωτογραφιών, μέσα από την οποία αναδεικνύονται ένας Λογκανίκος γεμάτος ζωή και δράση και συνάμα ο κοινωνικός και αγροτικός χαρακτήρας του χωριού.

Εδώ αξίζει να γίνει και μια αναφορά στους ντόπιους φωτογράφους ( Βλάχο Λεωνίδα, Μακρή Σπύρο, Παπαδόγιαννη Παναγιώτη και Αντώνακα Διονύσιο ), που αποτύπωσαν με το φακό τους την παλιά καθημερινότητα του χωριού και μιας εποχής που έφυγε...

Χωρίς αυτούς και το οπτικό υλικό τους, σίγουρα δε θα ήταν εύκολο να φέρουμε στη μνήμη μας τόσα πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα και να γνωρίσουμε στοιχεία από τη ζωή, την παράδοση και την τοπογραφία του παλιού Λογκανίκου.

Συντροφιά μονάχη το φως της λάμπας και κάποιες κιτρινισμένες απ` το χρόνο φωτογραφίες να θυμίζουν αξέχαστες ευτυχισμένες στιγμές, που πέρασαν βιαστικά και δε γύρισαν ποτέ πίσω...

Αν έχετε κι εσείς όμορφες παλιές φωτογραφίες και θέλετε να τις παρουσιάσετε εδώ, μπορείτε να μας τις στείλετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και σας υποσχόμαστε ότι θα βγουν το συντομότερο δυνατό με το όνομά σας.

Περιμένουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Επιμέλεια και επεξεργασία κειμένου και φωτογραφιών : Αθανάσιος Πανταζόπουλος